Știința din spatele performantei
Exista multiple abordari pentru suplimentarea electrolitica in sport dar acestea se concentreaza in principal pe cativa electroliti cum ar fi sodiu(Na), potasiu(K), calciu(Ca) si magneziu(Mg), unele continand chiar si vitamine, carbohidrati sau indulcitori artificiali.
Nu veti percepe setea pana cand deshidratarea nu a dus la pierderi de apa de 2% din greutatea corporala, ceea ce inseamna o performanta scazuta cu 10%. Asigurarea hidratarii complete a unui atlet inainte de antrenament si in timpul competitiei, este cruciala pentru maximizarea performantei.
Hidratarea completa este cheia care permite celulelor sa functioneze corect. Celulele au nevoie de componenta corecta a tuturor mineralelor si oligoelementelor pentru a mentine apa la nivel intracelular si pentru a obtine astfel hidratarea celulara.
Interdependența electroliților
Hidratarea este unul dintre cele mai importante aspecte pentru maximizarea performanței, susținând toți ceilalți factori: ai vitezei, forței, rezistenței, concentrarii, imunității și recuperării. Mineralele și oligoelementele sunt esențiale pentru toate acestea!
Suplimentele electrolitice care conțin doar 5 sau 6 electroliți nu reușesc să permită asimilarea restului de electroliți necesari pentru o hidratare eficientă. Deși macromineralele, cum ar fi magneziu (Mg), calciu (Ca), clor (Cl) și sodiu (Na) sunt considerate a fi de importanță primară, oligoelementele sunt la fel de necesare pentru a permite funcționarea macromineralelor in timp, avand si ele propriile lor funcții.
Interdependenta dintre oligoelemente si toate mineralele explică de ce suplimentarea cu doar câțiva electroliți dezechilibrează homeostazia și compromite capacitatea organismului de a utiliza restul electroliților pentru obținerea unei hidratari maxime.
PERFORMANTA DOVEDITA, DETERMINATA DE STIINTA
Exercițiu intens = pierderi de electroliți
Activitatea intensă duce la pierderea apei și a electroliților din celule prin transpirație sau vaporii de apă din respirație și dar si prin intermediul rinichilor si a vezicii urinare,sub forma de urina. Consumul inadecvat al apei în timpul sesiunilor de antrenament prelungit poate avea ca rezultat câteva efecte fiziologice, incluzând creșterea frecvenței cardiace și a temperaturii corpului. Creșterea temperaturii corporale bazale poate fi un factor în provocarea oboselii musculare și reducerea funcției nervoase. Apa potabilă pare să fie singura soluție, dar fără aportul intracelular complet al mineralelor și oligoelementelor, celulele și circulația se luptă să se mențină în apă. Consumul de apă doar va predispune corpul la deshidratare și la un risc mai mare de crampe, leziuni musculare și tulburări electrolitice.
NUTRITIA
HIDRATARE COMPLETA
Atunci când toate mineralele și oligoelementele joacă un rol extrem de important la toate nivelurile de hidratare ale organismului, nu este suficient să se înlocuiască doar câteva dintre ele. Spre deosebire de produsele de hidratare bazate doar pe câtiva electroliți care sunt implicați în cea mai mare parte în hidratarea circulației, Totum Sport susține toate aspectele hidratării, din toate compartimentele organismului.
Totum Sport mentine un nivel mai ridicat al metabolismului, păstrează glicemia,ajuta la reducerea oboselii,a leziunilor musculare,întârziind practic trecerea la un metabolism anaerob,care ar diminua producția de acid lactic. Acest lucru este posibil numai prin prezența tuturor celor 78 de electroliti în proporții corecte și în formă 100% biodisponibilă.